BH kopen

De 5 ‘must-know’ tips voor vrouwen die een BH kopen

Een nieuwe BH kopen is altijd een leuke taak, maar er komt van alles kijken bij de aanschaf van een BH. Je wilt immers een BH kopen die zowel comfortabel zit, ondersteuning biedt als er mooi uitziet. Door verder te gaan met lezen kom je te weten wat de 5 ‘must-know’ tips zijn voor vrouwen die een BH willen kopen.

Een BH kopen

Moet je een nieuwe BH kopen, dan ga je vooral op een aantal zaken moeten letten waaronder de band, de schouderbandjes, de cupmaat, de pasvorm en de uitstraling. Er zijn namelijk verschillende soorten BH’s waar je uit kunt kiezen.

  1. Let op de band van de BH

Het is belangrijk om op de band van de BH te letten, aangezien een BH met te strakke banden onvoldoende ondersteuning aan je borsten biedt en kan snijden in je lichaam. Als de band van de BH omhoog kruipt aan de achterkant, kies dan een BH met een losse haak of koop een BH met een kleine cupmaat en een grotere omvang.

  1. Let op de schouderbandjes

De bandjes van een BH mogen niet te strak zitten of van je schouder afvallen, maar ze moeten wel zodanig strak zitten om te voorkomen dat de cups gaan gapen. Je weet dat je de goede maat gevonden hebt als je een BH koopt die comfortabel zit en op dezelfde plek blijft.

  1. Kies de juiste cups

Ga je een BH kopen, dan is ook het kiezen van de juiste cups een essentiële taak. De cups van een BH dienen namelijk goed aan te sluiten op de borsten zonder dat er teveel ruimte tussen de borst en de cup zit. Kies voor een BH met een grotere cupmaat als je borsten gaan uitpuilen en kies voor een kleinere cupmaat als de cups niet goed worden opgevuld of als er sprake van plooiing is. Je hebt de ideale BH gevonden wanneer de cups volledig op zijn gevuld.

  1. Geen strakke BH kopen
Lees tip:  Vanaf welke leeftijd is een haarfiller aan te raden?

Bij BH’s die te strak zitten kan de onderrand in de huid snijden en zorgen voor overmatig gezweet, wat uiteindelijk irritaties op kan wekken. Dit maakt het cruciaal om te zorgen voor een speling van zeker 2 tot 5 centimeter. Om te voorkomen dat je een te strakke BH gaat kopen is het opmeten van je borsten bij een lingeriezaak een slim idee. Weet je de maat van je borsten al, dan heb je de mogelijkheid om gericht op zoek te gaan naar de ideale BH.

  1. Pas de BH eerst voordat je koopt

Wil je een nieuwe BH kopen, probeer dan waar mogelijk altijd eerst te passen voordat je koopt. Door te passen kan je namelijk van tevoren nagaan in hoeverre de BH comfortabel zit, ondersteuning biedt en mooi staat. Zet de band van de BH op de meest losse stand bij het passen, koop je BH niet tijdens de menstruatie en kies een BH met een beugel die comfortabel zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *