lenzen

Opti free PureMoist van Alcon: optimaal draagcomfort voor zachte lenzen

Als jij niet tevreden bent met je huidige lenzenvloeistof, dan is het tijd om een nieuwe aan te schaffen en Opti free PureMoist van Alcon is dan een prima keuze. Ook als je pas net lenzen bent gaan dragen is het belangrijk dat je deze combineert met een vloeistof die bij je past. Veel mensen denken dat rode ogen, irritatie, jeuk, infectie, gezichtsverlies en droge ogen veroorzaakt worden door de lenzen zelf, maar niets is minder waar. In veel gevallen is het de lenzenvloeistof die deze problemen snel kan oplossen. Opti free PureMoist is dan één van de meest gekozen lenzenvloeistoffen van dit moment, want het zorgt voor een draagcomfort waar weinig andere vloeistoffen aan kunnen tippen.

Waarom is Opti free PureMoist zo populair?

Veel mensen ondervinden op de één of andere manier wel eens hinder van het dragen van lenzen. Dragers merken vaak dat de ogen uitdrogen aan het einde van de dag of bij moeheid. Opti free PureMoist is een alles-in-één oplossing waarmee je je lenzen optimaal bewaart als je ze niet draagt. De lenzen worden tijdens het bewaren van een vochtig laagje voorzien en dat zorgt ervoor dat ze minder snel droog aanvoelen. Daarbij houdt het de lenzen goed op hun plek en voorkomt het dat het hoornvlies in je oog de lenzen af wil gaan stoten. Het resultaat is een lens die je niet of nauwelijks meer voelt tijdens het dragen en die zo natuurlijk aanvoelt dat je vergeet dat je hem in hebt.

Voor alle onderhoudsbehoeften

Opti free PureMoist is specifiek bedoeld voor zachte lenzen en kan dus niet met harde lenzen worden gebruikt. Je kunt Opti free PureMoist ook gebruiken met silicone hydrogel lenzen. Het is een alles-in-één vloeistof, wat jou het leven een stuk gemakkelijker maakt. Terwijl de lenzen in hun container zijn opgeborgen hydrateert de vloeistof ze, worden ze gedesinfecteerd, wordt eiwit en andere aanslag verwijderd en zijn je lenzen weer schoon en fris als je ze weer in doet. Het is wel belangrijk dat je ze dan goed bewaart en dat je de instructies opvolgt op de verpakking.

Lees tip:  Meerdere tips voor het kiezen van babykleding

Het geheim van PureMoist

De reden waarom Opti free PureMoist dit zo bijzonder goed doet is omdat er een extra stof aan is toegevoegd, namelijk Polyquad. Dit is een extra desinfectiemiddel dat er samen met Aldox zorg voor draagt dat alle bacteriën, schimmels en eiwitten van de lenzen verwijderd worden. Daarna worden de lenzen voorzien van een vochtig laagje, wat ook weer als doel heeft om de aanhechting van eiwitten tegen te gaan. 

Wat als het niet de lenzenvloeistof is?

Ook al is Opti free PureMoist een uitstekende keuze, er zijn ook andere oorzaken voor problemen met het dragen van lenzen. Het kan zijn dat je allergisch bent voor conserveringsmiddelen en dan is een lenzenvloeistof op basis van peroxide een goede keuze. Verkeerd gebruik is ook een oorzaak en het is belangrijk dat je je container elke keer vervangt wanneer je een nieuwe fles vloeistof aan moet breken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *