Hoe duurzaam kunnen bedrukte tassen zijn?

Je hebt ze vast wel eens ontvangen op een festival, congres of beurs: een tasje met promotiemateriaal. Dit tasje is ook steeds vaker herbruikbaar, je krijgt bijvoorbeeld vaak een canvas tasje of een polyester rugzakje met touwtjes. Superleuk natuurlijk! Maar is dat eigenlijk wel duurzaam?

Het is altijd leuk om van een bedrijf promotiemateriaal te ontvangen, maar het is tegenwoordig wel steeds belangrijker aan het worden om iets te geven of te ontvangen waar mensen daadwerkelijk wat aan hebben en wat niet direct wordt weggegooid. Als bedrijf moet je tenslotte ook je steentje bij dragen aan het verminderen van wegwerpplastic en overmatig afval. Tegelijkertijd is ook het blijven laten maken van wegwerpgadgets zonde.

Er zijn eigenlijk twee redenen waarom bedrukte tassen daarom wél duurzaam zijn. Een van deze redenen is voor het bedrijf, de andere voor het klimaat.

1. Bedrukte tassen zijn een vorm van duurzame reclame

Mensen dragen hun spullen met een tas natuurlijk overal heen. Als jij tassen met jouw reclameboodschap laat bedrukken, zullen deze tasjes ook overal gezien worden! Het bedrukken van tasjes is dus een promotioneel artikel met een groot bereik en daarmee vergroot je er gegarandeerd je zichtbaarheid en naamsbekendheid mee. Tassen zijn daarom ook duurzame marketing: het is een eenmalige investering waar je nog jaren de vruchten van kunt plukken.

2. Goed voor het klimaat?

Herbruikbare tassen zijn bijna niet meer weg te denken bij onze dagelijkse bezigheden. Nu plastic tassen langzaam worden uitgebannen, maken steeds meer mensen gebruik van herbruikbare tassen die ze ergens kopen, maar vooral ook ergens krijgen of van meenemen. Mensen gooien een mooie promotietas daarom ook niet snel weg. Hoe origineler de tas, hoe vaker hij ook meegepakt zal worden.

Lees tip:  KNUSSE KUSSENS

Wil jij als bedrijf rekening houden met het klimaat maar wel een leuke tas laten bedrukken of hier in een leuk pakket samenstellen voor jouw werknemers, klanten of voor op een promotioneel evenement? Denk dan zeker eens na over het laten bedrukken van een tas. Je kunt namelijk goed rekening houden met je groene voorkeur. Ga sowieso voor een tas van hoge kwaliteit, die lang mee zal gaan. Ga daarnaast bij voorkeur voor een tas die het best afbreekbaar is, zoals een katoenen tas. Kijk bijvoorbeeld eens bij de opties van Promofit.

Uiteindelijk is alles wat je wilt laten maken en weggeven of verkopen op een manier vervuilend. Maar bedenk wel waar jij als bedrijf nog wél die groene keuzes kunt maken. Het is uiteindelijk ook aan de ontvanger van de tas of die hem veel gaat gebruiken. Gemiddeld moet een canvas tas bijvoorbeeld 75 keer worden gebruikt voor het duurzamer is dan een plastic tas. Maar als je echt iets moois laat maken, dan gaan mensen dit zeker zo vaak gebruiken. Goed voor jouw naamsbekendheid en goed voor het klimaat dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *