Meerdere tips voor het kiezen van babykleding

Ga je babykleding kopen, dan kun je vast wel wat tips gebruiken. Er is zoveel verkrijgbaar en het ziet er allemaal zo schattig uit. Duur is het ook meestal niet, dus voordat je het weet ligt de kast helemaal vol met babykleding. Nu maar hopen dat je er wel blij mee bent en dat je kleine uk het straks veel zal dragen. Doe daarom je winst met 3 tips voor het uitkiezen van babykleding. Zo verklein je de kans op miskopen.

Welk materiaal neem je?

Hebben we het over 3 tips voor het uitkiezen van babykleding, dan beginnen we natuurlijk met het materiaal. Voor jouw kleine kindje is tenslotte alleen het beste goed genoeg. De kleding moet wel comfortabel en warm aanvoelen. En natuurlijk ook weer niet te warm, zodat je baby gaat zweten. Zelf houd je vast en zeker van zachte stofjes. Daarmee is het nog fijner om je schat te knuffelen. Een aanrader is dan biologisch katoen. Dat voelt lekker zacht aan, maar is wel ademend en comfortabel. Probeer zo min mogelijk kleding van synthetische stoffen te kopen. Je kindje kan daarin de temperatuur echt niet goed reguleren. Let ook op knoopjes op de rug of de buik. Dat ligt niet lekker voor je kleine baby.

Neutrale rompertjes

Van rompers heb je er niet snel genoeg. Je wilt niet weten hoe vaak een kleine baby vies is. Elke keer weer heb je een schone romper nodig. Zorg dus zeker voor een goede voorraad. Let wel op de opdruk op de romper. Er is op dat gebied heel veel leuks verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de naam van je kindje of een of andere leuke kreet. Maar hoe opvallend is deze? En welke kleur heeft de opdruk? Het is namelijk niet mooi als dit overal doorheen komt. Dan heeft je dochter een leuk shirtje of jurkje aan, maar je ziet vooral de felle letters of afbeeldingen van het rompertje daaronder. Heb je een baby rompertje midden in de zomer nodig, dan kan het wel weer heel leuk zijn om een special rompertje aan te trekken. Dan hoeven er tijdens warme dagen geeneens andere kleren overheen.

Lees tip:  Comfortabele klompen

Stoere spijkerbroeken

Denk van te voren goed na of je dit echt wilt. Hoe stoer kan het zijn om een piepkleine boy een spijkerbroek aan te trekken. Af en toe kan dit natuurlijk ook best. Maar hoe fijn zit dit voor je kindje? En hoe makkelijk trek jij die broek aan en uit? Tijdens het verschonen huilen baby’s nogal eens en dan is het toch wel prettig als de kleding makkelijk aan- en uit te trekken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *