Ortleib is waterdicht, maar wat is Ortleib?

Een vrij onbekend merk in de modewereld, maar toch wel bekend merk in de wereld van ‘outdoor’ is Ortleib. We zien laatste tijd vaker dat merken die zich associëren met het label ‘outdoor’ meer in de mode komen. Merken zoals Northface, Canadian Goose en Wolfskin zijn begonnen met het label ‘outdoor’ en zijn nu uitgegroeid tot grote merken waar veel mensen die ook geen outdooractiviteiten doen maar gewoon lekker naar de bios gaan profijt van hebben.

Maar was is Ortleib precies? Wat voor producten levert het en hoe is het ontstaan?

Ortleib specialisatie

Ortleib specialiseert zich in het maken van waterdichte tassen en in het specifiek, waterdichte fietstassen. Dit is natuurlijk ideaal in ons kleine landje waar het zo vaak regent en we ook graag met de fiets erop uit gaan. De waterdichte tassen zijn gemaakt van een PU gecoat doek die dan op zijn beurt weer dicht gelaste naden heeft. De tassen hebben natuurlijk een handig systeem waardoor de tassen gemakkelijk ophangbaar en afneembaar zijn voor achterop de fiets.

Ortleib levert natuurlijk niet alleen fietstassen, je kan er ook voor elk ander soort tas naartoe gaan. Van kantoortas tot duffel bags ze hebben het allemaal.

Hoe is Ortleib ontstaan?

Ortleib is natuurlijk ontstaan op een regenachtige dag. De duitse Hartmunt Ortleib ging naar Engeland voor een fietsvakantie en had daar dus zijn ingeving.  Toen hij elke keer door de regen moest fietsen en hij met doorweekte tassen thuis kwam kreeg hij zijn ingeving. Hier kreeg hij het geniale idee om van dekzeil, dat 100% waterdicht is, de waterdichte fietstassen te maken! Een geluk bij een ongeluk zou je dus kunnen zeggen waar ook wij profijt van mogen hebben.

Lees tip:  Welke manieren van textiel bedrukken zijn er?

Hopelijk is hiermee duidelijk hoe en wat Ortleib is en wat je kan verwachten van het merk Ortleib!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.