De juiste dresscode voor op kantoor

De juiste dresscode voor op kantoor

Ondanks dat we de afgelopen 3 maanden massaal thuis hebben gewerkt, zien we dat steeds meer bedrijven weer langzaamaan richting kantoor gaan om het “normale werkritme” weer op te pakken. De tijd van achter je computer kruipen in je meest comfi outfit lijkt dus langzaamaan voorbij te zijn. Maar wat trek je dan eigenlijk aan naar kantoor? Wat is de juiste dresscode voor op kantoor? Met onze handige tips zul je in ieder geval de plank niet misslaan.

De eerste kennismaking?

Als je voor het eerst naar een mogelijk nieuwe werkgever gaat en je twijfelt welke kleding gepast is, neem dan als uitgangspunt; beter te net dan te casual. Zie je sollicitatiegesprek als een verkoopgesprek. In een verkoopgesprek ben je ook altijd iets netter gekleed dan normaal. Als je je outfit gaat bepalen, verdiep je dan eerst goed in het bedrijf waar je een gesprek mee hebt. Vaak hebben de grote bedrijven wel een voorgeschreven dresscode, maar je kunt hier natuurlijk wel je eigen draai aan geven. Als jij geen mantelpak type bent, trek dit dan ook niet aan naar je sollicitatiegesprek, maar draag dan een mooie pantalon met een blouse daaroverheen. Maar goed, wat zijn de meest gangbare dresscodes? We laten het je graag zien!

Casual

We zien dat casual kleding de laatste jaren stevig aan populariteit heeft gewonnen. Waarom? Omdat casual kleding goed lijkt te passen bij de Nederlandse nuchterheid. Casual kleding draag je voornamelijk naar kantoor waar een informele sfeer hangt en als je weinig tot geen klanten spreekt. Je hoeft dus niet heel zakelijk of representatief gekleed te gaan. We zien dit vaak terugkomen bij jonge bedrijven zoals marketingbureaus en callcenters. Maar hoe ga je casual gekleed? Je kunt hierbij denken aan een spijkerbroek met een t-shirt en een paar witte sneakers. 

Lees tip:  Comfortabele klompen

Smart Casual

Wanneer je een meer representatieve functie hebt is de smart casual de kledingstijl perfect voor jou geschikt. Je bent iets netter gekleed dan een casual outfit en het is eigenlijk de perfecte mix van formeel en modern. Je kunt hierbij denken aan een pantalon met een witte klassieke blouse, puntige pumps en je maakt de outfit helemaal af met een getailleerde blazer. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het merk Lofty Manner. De kleding van dit modelabel is super vrouwelijk met een nonchalante stijl. Stuk voor stuk pareltjes om naar kantoor te dragen.  

Formeel / zakelijk

De formele outfit zien we voornamelijk bij professionals die bijvoorbeeld werkzaam zijn in de juridische of financiele sector. De mannen dragen een pak met stropdas en de vrouwen dragen een mantelpak of broekpak. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *