Omslagdoek dames – ingewikkeld ben je op je mooist

Dan mag het een stola genoemd worden, een sjaal of een omslagdoek. De naam van het beestje is niet zo belangrijk, als zo’n omslagdoek maar doet wat hij moet doen: je behaaglijk warm houden en je er leuk uit laten zien, toch? Dat laatste is al snel het geval want een omslagdoek dames heeft door de plooien en zachte vouwen iets supervrouwelijks. Je kunt een omslagdoek heel goed als een modeaccessoire inzetten. Het kan op een decoratieve manier je garderobe afmaken. En het heeft, afhankelijk van het materiaal, ook een leuk effect. Zo krijg je met zijdeglans een zekere chic en met linnen iets landelijks. Het allerleukste van een omslagdoek is wel dat je die in zoveel vormen kunt vouwen.

Omslagdoek dames een harnas voor de kou, een gewaad voor het esthetisch oog

Eigenlijk is een omslagdoek bijna een grote rechthoekige vlag. Het draperen daarvan maakt hem af. Je hebt ook vierkante doeken of driehoekige. Die laatste kunnen bestaan uit katoen, wol of acryl. Natuurlijke stoffen dragen heerlijk. Maar waarom sluit je jezelf graag op in een omslagdoek?

• Decoratief aspect: onderdeel van je kledingstijl in kleur, materiaal en vorm

• Functioneel aspect: zorgt ervoor dat je warm blijft

Omslagdoeken zijn ook bepalend bij geloofsgemeenschappen. Denk bijvoorbeeld aan een gebedsdoek of een liturgisch exemplaar. Er zit niets stichtelijks aan een gewone omslagdoek dames. Is die als stola uitgevoerd, dan komt hij net wat formeler over. Bijvoorbeeld als je die als een brede sjerp over je schouders heen legt. De stola is ook iets kleiner dan een gemiddelde omslagdoek. De sjaal daarentegen is veel smaller dan de stola maar heeft aardig lengte. Een wollen shawl kan ’s winters wel een aantal keren om je hals en nek gedrapeerd.

Lees tip:  Geef een mooi houten dameshorloge cadeau

Omslagdoek dames, veelzijdig draagbaar

Het dragen van een omslagdoek dames is heel persoonlijk. Jij bepaalt zelf wanneer die lekker zit en leuk staat. Ben jij tevreden, dan heb je de juiste dracht te pakken. Wil je eerst nog wat experimenteren met het dragen? Dan zou je het volgende kunnen proberen:

• Losjes over je armen gelegd

• Als een echte sjaalbuffer een aantal keren rond je hals laten gaan

• Over je schouders hangend, aan de voorkant wellicht in een losse knoop gelegd

• Om je schouders trekken en dan aan een kant over een schouder heen vouwen

Houd de kilte van je weg

Je hebt van die dagen dat het wat kwakkelt. Het is niet steenkoud maar de dag heeft weinig restwarmte meer. Op zo’n moment doet een omslagdoek goede diensten. Bijvoorbeeld op een wat frisse juli-avond. Dan kun je wat langer blijven zitten in de lounge set op het terras. En zeg nu zelf, een mooie omslagdoek ziet er dan beter uit dan zo’n fleece dekentje. Doeken kleden gewoon veel verfijnder af. 

Een omslagdoek dames voor elk seizoen

Een enkele omslagdoek is handig, meerdere zijn zelfs verstandig. Afwisseling werkt want je draagt niet altijd dezelfde kleding. Wees slim en kies omslagdoeken die van verschillende stoffen gemaakt zijn. Zo wapen je je tegen koel en winterig weer, tegen tocht en windbriesjes of zelfs tegen warm weer door ademend materiaal te nemen. Linnen werkt goed in de zomer vanwege de luchtigheid. En voor het gaat zomeren, is een katoenen omslagdoek dames heerlijk. 

Lees tip:  Pofbroeken

Twijfel niet langer en ga direct naar de website van Knit Factory.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *