Verschillende Koningsdag outfits: vier dit volksfeest in stijl!

Koningsdag, gevierd op 27 april, is een van de meest uitbundige en kleurrijke feestdagen in Nederland. Deze nationale feestdag, ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander, brengt het hele land samen in een feestelijke stemming. Onze straten en grachten kleuren allemaal oranje. Je kunt eigenlijk niet om Koningsdag heen. Het is een dag vol activiteiten, van vrijmarkten en concerten tot boottochten en straatfeesten. Maar wat is een geschikt Koningsdag outfit? In deze blog gaan we dieper in op verschillende Koningsdag outfits. Zo hopen we je te helpen met het kiezen van de juiste kledingstukken.

Waarom vieren we Koningsdag?
Voordat we ingaan op de outfits, laten we kort stilstaan bij het waarom achter Koningsdag. Deze dag viert de verjaardag van de koning en symboliseert de nationale eenheid en trots. Oorspronkelijk begonnen als Prinsessedag ter ere van Prinses Wilhelmina in 1885, transformeerde het feest naar Koninginnedag met Koningin Juliana en later Koningin Beatrix. Sinds 2014, met de inhuldiging van Koning Willem-Alexander, vieren we Koningsdag. Tegenwoordig gaat het echter meer om het feest zelf en steeds minder om de verjaardag van onze vorst. Al maakt de koning op 27 april wel een ronde door een uitgekozen stad. Dit wordt uitgezonden op televisie, hier kijken jaarlijks miljoenen mensen naar. 

De perfecte Koningsdag outfit
Koningsdag is dé gelegenheid om creatief te zijn met je outfit. Je kunt kiezen voor een simpel oranje shirt, maar ook een heel pak aantrekken. Eigenlijk kan het niet gek genoeg, zolang er maar oranje elementen in je outfit verwerkt zitten.

Lees tip:  Pofbroeken

1. Gebruik oranje
Oranje is natuurlijk de kleur van de dag. Een eenvoudig oranje shirt of polo is al voldoende om in de feeststemming te komen. Wil je een stap verder gaan? Denk dan aan oranje jurken, kostuums, of zelfs oranje panty’s. Accessoires zoals hoeden, sjaals en zonnebrillen in oranje tinten doen het ook altijd goed. 

2. De juiste accessoires
Koningsdag is het perfecte excuus om uit te pakken met accessoires. Van kroontjes tot gekke zonnebrillen, het kan allemaal! Oranje make-up of tijdelijke tattoos met een koninklijk thema kunnen ook voor een feestelijke touch zorgen. Ook rood/wit/blauwe zweetbandjes of stickers zijn erg populair.

3. Vlaggen
Naast oranje zie je vaak rood/wit/blauw terugkomen in outfits, geïnspireerd door de Nederlandse vlag. Een rood/wit/blauwe sjaal of bandana is bijvoorbeeld een leuke toevoeging aan je Koningsdag outfit, of kies voor kleding met een print van de Nederlandse vlag. Je hebt ook mensen die de hele Nederlandse vlag om hun schouders vastknopen. Dit is echter wat minder praktisch wat ons betreft.

Laat je inspireren door voorgaande jaren of kijk naar wat bekende Nederlanders op Koningsdag dragen. Social media staat vol met creatieve en inspirerende outfits die je als basis kunt gebruiken voor je eigen unieke outfit. Onthoud in ieder geval dat met Koningsdag niks te gek is!

Conclusie
Koningsdag is een nationale feestdag waarbij je eigenlijk alles kunt dragen zolang de kleuren oranje of rood/wit/blauw er maar in verwerkt zitten. Het belangrijkste is dat je geniet van de dag en plezier maakt. Dus trek je meest feestelijke Koningsdag outfit uit de kast, voeg een vleugje oranje toe, en vier Koningsdag dit jaar echt goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *