Welke jas voor mijn figuur?

 

Veel mensen letten er niet echt op, maar een jas kopen die goed bij je figuur past is erg belangrijk. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de sterke punten van je figuur goed geaccentueerd worden. Hieronder vind je een aantal tips voor figuur zodat je een jas aanschaft waar je geen spijt van krijgt, mede omdat deze zo goed bij je figuur past.

Een peerfiguur

Bij vrouwen met een peerfiguur is het zo dat het bovenlichaam smaller is dan het onderlichaam. Vaak hebben vrouwen met een peerfiguur een platte buik en een slanke, duidelijke taille en zijn de schouders smaller dan de heupen. Vaak is het ook zo dat de borsten wat kleiner zijn in verhouding met de bovenbenen.  Vrouwen met een peerfiguur kunnen het beste kiezen voor iets wat een balans creëert tussen de brede heupen en de smalle schouders. Daarom is het vaak het mooist om te kiezen voor een jas met schoudervullingen of pofmouwen. Hierbij kun je de slanke taille accentueren door bijvoorbeeld een riem. Belangrijk is dat de bovenkant van de jas de meeste aandacht trekt en de onderkant gewoon rustig is.

Appelfiguur

Bij vrouwen met een appelfiguur is het vaak zo dat de volume vooral in het bovenlichaam zit. Vaak hebben deze vrouwen grote borsten, geen duidelijke taille, een buikje en komen meestal aan rond de middel. De sterke punten van een vrouw met een appelfiguur zijn vaak slanke benen en een balans tussen de schouders en de heupen. Het is het mooist om te kiezen voor een jas met weinig volume. Als je kiest voor bijvoorbeeld een lange jas dan kun je kiezen voor een knielange jas met bijvoorbeeld een ceintuur of een aansluitend model zodat het niet tekent bij de buik. Je kunt ook kiezen om een Canada Goose jas te kopen.

Zandloperfiguur

Vaak wordt een zandloperfiguur door vrouwen gezien als het mooiste figuur. Dit komt omdat bij een zandloperfiguur de vetverdeling het beste verdeeld is over het lichaam en dit figuur dus in balans is omdat de schouders en heupen in balans zijn met een duidelijke taille. Bij een zandloperfiguur staat eigenlijk alles heel mooi, omdat dit figuur een duidelijke taille heeft zou het zonde zijn om dit te verstoppen in een wijde jas. Je kunt er dus voor kiezen om je figuur in balans te houden door te kiezen voor een jas met een duidelijke focus op de taille.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *