pennen

3 redenen waarom pennen weer helemaal trendy zijn in 2021!

Pennen zijn terug van eigenlijk nooit weggeweest! Toch hadden pennen enkele jaren terug nog een aardig oubollig imago. Waarom zou je nog een pen bij je dragen? Bijna alles gebeurt online of via een digitaal notitieboekje. Zelfs aantekeningen op het werk of op de universiteiten worden via de laptop gedaan. Toch is het geschreven woord natuurlijk nooit helemaal verdwenen. Even snel wat opschrijven, een kaart ondertekenen of gewoon even je hersenspinsels laten gaan is iets wat bijna iedereen wel doet. In iedere woning vind je dan ook wel een aantal pennen.

Opvallend voor 2021 is dat onze voorkeur niet meer massaal naar goedkope wegwerppennen uitgaat. We kiezen steeds vaker voor kwaliteit. Pennen die over een lange levensduur beschikken en ook in een wat duurdere prijsklasse zitten. Zo zijn Parker pennen tegenwoordig immens populair, maar ook heel veel andere kwalitatieve pennenmerken hebben de voorkeur. Ben jij benieuwd waar die populariteit precies vandaan komt? Wij zetten de belangrijkste 3 redenen waarom pennen weer helemaal trendy zijn in 2021 voor je op een rijtje!

1.      Meer oog voor het milieu


Mensen hebben de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen voor het milieu. We staan steeds vaker stil bij de aankopen die we doen en de ecologische voetprint die we achterlaten op onze aarde. Dit betekent dus ook dat we vaker voor duurzame producten kiezen en altijd afwegingen maken voordat we iets kopen. De groeiende vraag naar duurzame producten betekent ook dat er meer vraag is naar pennen met een lange levensduur.

Even ter opheldering: jaarlijks worden er circa 30 miljard pennen wereldwijd verkocht. Vaak belanden deze pennen na een korte tijd weer in de vuilnisbak. Ontzettend zonde en het heeft ook nog eens zijn impact op de wereld om ons heen. Wanneer je kiest voor een kwalitatieve montblanc (vul)pen lever jij je aandeel aan het milieu. Je geniet niet alleen langer van deze pen, maar je zult ook geneigd zijn om hier zorgvuldiger mee om te gaan. Goed voor het milieu en op de lange termijn ook voor de portemonnee!

Lees tip:  Bij Zivaano.com vind je de leukste damesschoenen in grote maten

2.      Leren schrijven nog nooit zó belangrijk


We moeten toegeven dat de inhoud van het Nederlandse onderwijs de afgelopen jaren snel veranderd is. Waar de meesten van ons nog iedere dag netjes van werkboeken gebruik maakten en een vulpen in de etui hadden, worden de meeste kindjes tegenwoordig direct ingeleid in de wereld van tablets en computers. Hoewel hier veel voor te zeggen is, betekent dit ook dat er minder aandacht is voor schrijven. En handmotoriek en leren schrijven is belangrijker dan ooit. Schrijven heeft namelijk ontzettend veel voordelen ten opzichte van tikken op een toetsenbord.

Daarom is het niet alleen belangrijk dat scholen hier nog geregeld extra aandacht aan besteden, maar dat ook ouders oefenen met hun kinderen. Koop een lamy vulpen bij pwakkerman en begin met oefenen. Stiekem ook nog een beetje jeugdsentiment.

3.      Enorm veel voordelen ten opzichte van typen

Op de universiteit zie je het nu dagelijks. Studenten brengen geen pen en papier meer mee naar hoorcolleges, maar tikken wat op een toetsenbord. Ditzelfde geldt ook voor kantoren. Ondernemers brainstormen tegenwoordig vaak met een laptop voor zich. Ontzettend zonde, want wist je dat het geschreven woord veel meer voordelen heeft?

Hierbij worden namelijk beide hersenhelften aangesproken, waardoor de geest in staat is om meer verbindingen te leggen, creatiever te denken en informatie beter op te slaan. Genoeg redenen dus om weer eens wat vaker je waterman pen erbij te pakken en gewoon te gaan schrijven. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *