Motorkleding

Motorkleding: maak je look compleet en bescherm jezelf

Motorrijden is voor menig een hobby en avontuur. Elke keer dat je op je motor stapt voelt het alsof er een wereld voor je opengaat. Als je met hoge snelheid over de snelweg cruiset, voelt het alsof je één bent met de motor. Maar hoge snelheid betekent ook hoge kwetsbaarheid. Mocht je op de snelweg crashen, kan het letsel zeer groot zijn. Met motorkleding kan je dit letsel zo veel mogelijk beperken. Draag daarom altijd minstens een jas, broek en handschoenen.

Bescherming

Motorkleding is in principe niet wettelijk verplicht. Het enige wat verplicht is, is de motorhelm. Toch is het erg aan te raden om toch motorkleding aan te schaffen, zelfs al gaat het maar om het idee.

De hoofdreden om motorkleding te dragen is omdat je simpelweg heel kwetsbaar bent. Op een motor rij je tussen tal van vierwielers die veel zwaarder zijn dan jij. Mocht een van deze tegen jou aankomen, ben jij toch echt degene die het onderspit delft.

Als je van je motor wordt geslingerd, zal je gegarandeerd over de grond gaan glijden. En de blote huid vindt dat lichtjes gezegd niet heel fijn. Motorkleding van goede kwaliteit zal stevig zijn en verdikte stukken bevatten. Door goede motorkleding te dragen wordt deze eerst weggesleten voordat je huid aan de beurt komt.

Ook goede handschoenen zijn erg fijn. Mocht je namelijk over de grond glijden, is je eerste impuls waarschijnlijk om af te remmen met je handen. Lederen handschoenen kunnen ervoor zorgen dat je handen niet compleet opengehaald worden, mocht je dit proberen.

Lees tip:  Comfortabele klompen

Val op

De tweede redenen om motorkleding te dragen is om op te vallen. Omdat jij op de weg het minste weegt en dus het kwetsbaarst bent, is het belangrijk dat andere weggebruikers bewust zijn van jouw aanwezigheid. Door reflecterende vlakken of felle kleuren val jij op, en dit vermindert de kans op een aanvaring met een auto.

Weersomstandigheden

De derde reden voor motorkleding heeft minder met veiligheid te maken, maar juist met comfort. In de zomer is het heerlijk rijden. Met een zonnetje en windje mee is er niks wat de dag nog kan verpesten. Maar zodra het regent is het over met de pret. Een motorjack en broek zal je beschermen tegen de ergste regen en zorgt ervoor dat je lekker warm blijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.