Kleding kopen dat jaren meegaat

Het is je vast wel eens gebeurt. Je koopt een kledingstuk, en na een keer dragen of wassen ziet het er al niet meer uit. Toch blijft dit een lastig issue, omdat de kleding er tijdens het passen voor je gevoel nog goed uitzag. Niet alle kleding is er nou eenmaal voor gemaakt om jaren mee te gaan. Toch is het zonde als je veel geld in een cambio hebt gestoken, die na vijf maanden de prullenbak in kan. Doordat er steeds meer massaproductie plaatsvindt in de kledingindustrie is de kwaliteit van kleding gewoonweg aan het kelderen. Maar dit betekent niet dat het onmogelijk is om wel kwalitatief goede kleding aan te schaffen.

 

Check de labels

In elke broek, cambio of shirt zitten labels. Deze labels geven je informatie over de kwaliteit van het kledingstuk. Zo is een kledingstuk van polyester meestal niet van erg goede kwaliteit. Kies liever voor wol of cashmere. Door de opkomende technieken zijn fabrieken in staat om een kledingstuk wel te laten voelen als een goed product, maar na een keer wassen is het hele zachte er vanaf. Lees dus je labels en ga uit van de stoffen, niet van je gevoel.

 

Houd het tegen het licht en rek het even uit elkaar

Je kan een kledingstuk niet beoordelen door het alleen even aan te raken. Een goede tip is om het tegen het licht te houden en even eraan te trekken. Je ziet dan in een ogenblik welke kleur het item heeft en of het een beetje elastisch is. Als je je hand er tegenaan houdt zie je ook direct of het topje doorschijnt of niet.

 

Lees tip:  5 Tips voor de leukste kraamcadeaus

Goede kwaliteit betaalt je terug

Tot slot: goede kwaliteit is misschien duurder, maar het betaalt je uiteindelijk dubbel en dwars terug. Een shirt van een goede kwaliteit doe je zo jaren mee. Het blijft mooi en dus raak je het ook niet zat. Een goedkoop shirtje doe je misschien een keer aan en hecht je ook geen waarde aan. Het is dus zeker de moeite waard om er wat meer in te investeren!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *