Drie tips om jouw schoenen netjes te houden

Drie tips om jouw schoenen netjes te houden

Iedereen kent het. Je hebt net nieuwe schoenen en die wil je graag netjes houden. Dat duurt meestal een maandje ofzo. Daarna geef je het al snel op. Je schoenen zitten onder de vieze plekken en de hoop op ooit weer super schone schoenen is vervlogen. Toch kun je schoenen wel schoon houden en dat is niet eens zo ingewikkeld. Het enige wat je ervoor moet doen is zorgen dat je ze van te voren goed behandeld en ze goed blijft behandelen. Wij hebben drie tips voor je op een rij gezet waarmee jij sowieso je schoenen netjes houdt. 

Inspuiten van je schoenen

Maar weinig mensen doen dit, maar het inspuiten van je schoenen is absoluut belangrijk. Goed inspuiten van je schoenen zorgt er namelijk voor dat vuil niet aan je schoenen blijft kleven waardoor je schoenen er langer netjes uitzien. het is niet alleen belangrijk dat je schoenen inspuit, maar ook hoe je dit doet. Een goede manier om dit te doen is door middel van een spuitbus of door gebruik te maken van een inspuitcabine bij een schoenmaker. Beide methodes werken net zo goed, maar het één is net even gemakkelijker dan het andere. Wanneer je ervoor kiest om schoenen zelf in te spuiten dan is het van belang dat je de spuitbus ver genoeg van de schoenen afhoudt. Kies hiervoor een afstand van ongeveer 20 centimeter. Dit zorgt ervoor dat alle nevel uit de spuitbus op de schoenen terechtkomt, hierdoor worden de schoenen goed ingespoten en heeft de behandeling het meeste effect.

Lees tip:  De 3 basics die je niet in je kast kunt missen

Ga nooit voor één paar schoenen 

Als fashion liefhebber is de kans klein dat je sowieso maar voor één paar schoenen gaat, maar toch wil ik het even gezegd hebben. De reden dat je dit niet wilt doen is omdat je dan nooit een paar echt nette schoenen kunt overhouden. Daarom is het handig om een paar aftrappers te hebben die je aan kunt trekken (of mee kunt nemen) wanneer je verwacht dat je schoenen vies gaan worden. Beknibbel niet op je aftrappers, goed zittende schoenen zijn namelijk heel belangrijk voor mogelijke pijnklachten in je voet. Koop bijvoorbeeld Xsensible schoenen in de sale. Die zijn vaak afgeprijsd tot 50 procent, met tal van leuke modellen.

Koop schoenen van een goed merk

Nette schoenen moet je kopen van een goed merk en een goed materiaal. Kies bijvoorbeeld voor leren schoenen. Deze schoenen zijn namelijk makkelijker schoon te maken dan synthetische schoenen. Vuil blijft namelijk minder makkelijk plakken aan leren schoenen en water werkt beter bij het schoonmaken van de schoenen.

Succes

Ik hoop dat de tips uit deze blog je hebben geholpen bij het schoonhouden van je schoenen en dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *