DIY sieraden maken 

Heb jij altijd al je eigen sieraden willen maken? Naast het feit dat zelf sieraden maken een stuk goedkoper is dan sieraden kopen, is het ook nog eens super leuk om te doen met bijvoorbeeld je zus of beste vriendin. Wil jij je eigen sieraden maken maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Met de stappen in deze blog kun je in no-time je eigen sieraden maken. Laten we beginnen! 

Stap 1: Denk na over het soort sieraad dat je wilt maken 

Er is een overvloed aan opties om uit te kiezen met betrekking tot sieraden maken. Dit kan het moeilijk maken om te beslissen wat je wilt gaan maken. Denk eerst na over het soort sieraad dat je het liefst maakt. Wil je oorbellen, een ketting of liever een armband maken? Daarna is het goed om na te denken over het uiterlijk van dit sieraad. Houd je van kralen of houd je het liever simpel met een leren draadje en een bedeltje eraan? 

Stap 2: Tools 

Nu je voor ogen hebt hoe je je sieraad eruit wilt laten zien, moet je nadenken over het benodigde gereedschap. Sieraden tools zijn een belangrijk onderdeel van het sieraden maken. Als je de juiste tools gebruikt zal je merken dat het proces veel gemakkelijker wordt. Maar hoe weet je nu welk gereedschap je nodig hebt? Dit hangt af van het sieraad, maar een aantal basis gereedschappen zijn altijd handig om in de buurt te hebben. Bijvoorbeeld: 

  • Draadkniptang 
  • Een rond- en platbektang 
  • Meetlint 
  • Een kralenbord 
Lees tip:  Shea moisture perfect voor krullen!

Stap 3: Benodigdheden 

Nu je hebt uitgezocht welke basisgereedschappen je in huis moet hebben om sieraden te maken, zul je ook verschillende materialen voor de sieraden moeten kopen. Daarvoor is het natuurlijk belangrijk om aan te geven hoe je sieraad eruit komt te zien. De onderdelen waar je rekening mee moet houden zijn: 

  • Het soort draad dat je wilt gebruiken. 
  • De verschillende onderdelen die het sieraad nodig heeft. Je kunt hierbij denken aan slotjes, ringetjes, speldjes, rolo kettingen en afstandhouders. 
  • Wil je het sieraad met kralen maken of heb je liever bedeltjes aan je sieraad? Allerlei maten en kleuren kralen en bedels zijn te koop. 

Tip: twijfel je nog over de materialen die je wilt gebruiken voor jouw sieraad? Kijk dan eens online voor inspiratie! Verschillende blogs, websites zoals Dreambeads, of bijvoorbeeld Pinterest kunnen je op weg helpen. 

Stap 4: Basisvaardigheden 

Je hebt de materialen gekocht en je weet hoe je sieraad eruit moet komen te zien. Dit betekent dat het tijd is om de basisvaardigheden te leren die nodig zijn om je sieraden te maken. Om deze vaardigheden te leren kun je een cursus sieraden maken volgen, maar tegenwoordig zijn er ook genoeg DIY video’s online te vinden waarmee je de basisvaardigheden gemakkelijk onder de knie kunt krijgen. 

Stap 5: Laten we beginnen 

Klaar voor de laatste stap? Zorg voor een fijne werkplek met genoeg ruimte, zodat je efficiënt kunt werken. Organiseer al je materialen met behulp van een kralen bord. Vervolgens kun je beginnen met het maken van je sieraden. Natuurlijk zal je af en toe vast komen te zitten of gaat het niet zoals je wilt. Maar laat je niet ontmoedigen en heb plezier! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *